värden är full av möjligheter

 
 
hallå!
 
söndag vilodag känns toppen!
 
 
det har varit intensiva veckor här i Italien men, vad kul jag har haft.
eftersom jag började med en anställning som gick ut nu i september så kommer jag inte kunna ändra till en praktikplats enligt italienska lagar. lite synd men dom har bestämt att förlänga mitt kontrakt en vecka till vi har nämigen ett stort jobb nästa vecka.
 
 
här gjorde jag en dekoration i oasis till en nyfödd som skulle iväg med blomsterbud. freesia dahlia eustoma.
sitter i oasis täckt med ett aspidistablad.
 här är en bukett som ingår i kollektionen vi har i butiken. bladen har jag delat rullat ihop som man sen fäster med häftstift. vit kalla och steelgrass.
vi har en stenliknande tyngd i botten med vassa spikar upp som man kan fästa buketten på då behöver man inte ha vasen som ett hjälpmedel för att få buketten att vara i rätt position.
 
 
sålde en senare med orangea kallor såhär fint packar vi buketterna:)
 
mer till butiken, nejlikor och aspidistra blad som jag klippt. orkiden  dom små bladen har jag inte namnet på.
någon som vet?
så här ser den avdelningen med vitt ut.
skjorta kavaj o gympadojjor det är grejer det!
 
 
 
 
Rosa/lila avdelningen:

 

o så alla dessa buketter som mr Armani persoligen beställt till sin närmaste som kom för att se hans show under fw
 
här är jag på väg upp tillhotellreceptionen för att lämna en av buketterna till en av gästerna som bodde på hotellet.
 
 
 
Det har varit en sån upplevelse att jobba här speciellt under fashion week. jag har träffat en gäng fantastiska människor som hjälpt mig otroligt mycket och delat med sig av sina erfarenheter och för mig är det så intressant att höra hur dom hamnade där dom är idag i livet. det får mig och  tänka på vart jag kommer vara om 5 år..
 
När jag tänker efter så har mitt liv varit extremt händelserikt, både positivt och negativt. Jag säger inte att alla måste flänga runt som jag.
 
men jag vill ändå att man ska ha i bakhuvudet vem du än träffar det kan vara en helt vanlig arbetare en chef en arbetslös till en person i kris eller den som redan har allt. försök alltid ge dom den finaste sidan av dig själv.  försök alltid ta chansen att ge folk ett intryck om vem du är döm aldrig. för en dag kommer kanske den personen som du såg halvt i kaos vara den som kommer hjälpa dig uppnå det du vill få ut av ditt liv. kanske kommer den du först tyckte var en hemsk människa bli din närmaste vän.
 
avslutar detta inlägg med ett foto ifrån en liten afterwork pizza med mina fina arbetskamrater Camilla och Caterina!
 
ha en bra söndag!
 
 

Fashionweek is over

Hallåå!
 
´jag vet att jag inte uppdaterar något vidare men jag kan meddela att dessa 2 veckor har vait helt galet mycket.
 
men nu är FW slut och helt plötsligt är det nästan dött.. ganska skönt det är sådär lagom mycket att göra..
 
 
jag ka börja att göra ett inlägg om ett stort uppdrag vi har haft under förra veckan.
 
jag skrev I ett tidigare inlägg att jag och Caterina under den dagen hade gjort upp en prototyp att ge till förslag till en klient.
denna gjorde vi I 3 olika varianter. Detta var då till den stora Amfar galan som hölls förra lördagen här I Milano
 
vi mailade bilderna och kunden bestämde sig för ungefär denna men med runda vasar o lite små justeringar.
ungefär såhär!
 
 
vi började kola upp om vi behöve beställa hem mer vasar och sen var det bara att börja diska alla. och ta bort klisterlappar på dom nýa. allt som allt ca
250 glasvasar som ska skina...
 
buketterna var Inga kostigheter :
3curcuma
10 nejlikor
I hortensia
7 kallor.
gånger 35 då
 
så 735 snittblommor rensades och alla buketter gjordes.
 
på lördag eftermiddag fick vi komma in på galan och dekorera alla borden. hortensian gjorde vi iordning där.
alla buketter var bundna innan och I vasarna så vi hade vatten med ett flytande ljus I som vi ordnade på plats annars var de mesta redan klart
 
voilaa så blev resultatet!
 
idag I tidningen vad ser man då...
 
 
 
ska försöka vila lite imorgon är det ännu en dag om jag inte horde fel så har vi en liten leverans på circa 2400 rosor som ska vara till ett av världens största flyg företag.
 
godnatt alla hoppas ni har det toppen I sverige!
 
 
 
 
 
 
 

måndag!

   heej!jag är riktigt trött efter en fullspäckad måndag, men jag ska skriva lite snabbt om min dag. vi började med att åka ut till ett hotell för att dekorera borden till ett bröllop. därefter hade vi ytterligare en leverans med dekorationer till ett hotell,blomsterbud osv. efter det levererade vi ytterligare blomsterbuketter och arrangemang till andra hotell..                                                            tillbaka i butiken gjorde jag och Kataerina  en bordskomposition, ett förslag som vi skulle visa till en större client.detta ska beställas till en gala nästa vecka. vi testade 3 olika uppsättningar med samma bommor fast olika skålar o längd på stjälkarna osv.   Sen åt jag lunch med min fina kollega och en anställd ifrån Armanis choklad avd.,känns inte helt okej att den avdelningen ligger precis brevid oss...som om inte det var nog hade en annan kollega gjort en välkomst tårta! så nog blir jag väl omhändertagen här:D På eftermiddagen gjorde jag en bukett med 101 vita rosor, inte helt lätt att binda ihop den faktiskt. Dessutom hitta en vas som passade och leverara den till Armanis restaurang i hotellet som ligger precis intill.        ((ps. om någon vet vart man får tag på en sån man som köper 101 rosor och ordnar bästa bordet på ett 4 stjärnigt hotell på en måndag har friheten att vidarebefordra mitt nummer..))      Detta är Nicola min chef ansvarig. han har tagit hand om mig superbra och jag är verkligen så tacksam över att han har tagit emot mig.jag hoppas att jag kan visa vad jag kan under denna perioden.  Imorgon är jag ledig eftersom jag jobbar på Lördag.det är som sagt Fashion week denna veckan så det kommer vara mycket som ska hinnas med! tyvärr måste jag uppsöka sjukhus imorgon eftersom jag förmodligen igen fått någon form av inflamation i lungorna. som många nära mig vet så har detta varit mitt problem under en lång tid och jag tycker att det är jätte jobbigt.Det känns förjävligt rent ut sagt att aldrig få bli frisk. även om det inte är livshotande så är det riktigt jobbig i denna perioden av mitt liv.Jag hoppas att det kommer att gå över snabbt!det viktigaste är att hålla humöret uppe och tänka positivt :D nu ska jag vila hoppas ni har det bra där hemma! kram