fredaaag!

hallå god morgon idag är jag uppe tidigt, så då tänkte jag att jag passar på att skriva ett litet inlägg.
jag har haft en hej dundrans rolig vecka, men sen har då vädret varit lite tråkigt men idag skiner äntligen solen igen!
igår var jag och Monica i butiken, då gjorde jag bordsarrangemang till en 30 års fest. 7 små och 1 lite större
som inehöll elegansnejlika (Dianthus som betyder gudomlig blomma) chrysanthemum, Harrisp (Limonium),Brudslöja (Gypsophila)  Läderbräken (Rumohra) Aralia (Fatsia).
det tog sin tid, vi hade mycket forlk i butiken så man fick ta och hjälpa kunder bla, rådgivning till begravning, förmedlingar, någon ville extrakolla sin beställning av brudbukett, försäljning och blomsterbud. Det var i alla fall roligt för det kändes som att jag var säker när kunden frågade och jag har börjat få lite koll på priser och hur beställningarna går till osv.
 
 
inför studenten gjorde jag även 3 bordsarrangemang som jag inte visat än så här blev dom:En annan sak är att på blomsterhörnan ser vi alltid till att det finns färdiga buketter i kylen så att kunden har olika valmöjligheter i olika storlekar, stilar och prisklasser. här är en solrosbukett jag har gjort.
 
 I onsdags var det ganska lugnt i butiken, då fick jag öva på att göra brudbuketter en rund och en droppformad.
jag vet att dom blev väldigt stora haha!

 

jag hade väldigt många sorters blommer så det var en utmaning att hitta harmoni och balans i buketten


nu ska jag fixa lite innan jag kör sista dagen för den här veckan!
ha en bra dag!
 

Midsommartider

 
 
jaha där var midsommar avklarat! det var ju fantastiskt bra hoppas bara att sommaren blir lite extra lång I år!
 
jag har nu gjort min andra vecka på blomsterhörnan och är inne på min tredje vecka, och det går helt fantastiskt bra! jag får göra allt!
 
bilder ifrån förra veckan:
 
 
Här gjorde jag en begravningskrans efter en bild, tror att det efgentligen skulle varit hortensia men det kom inte med leveransen så då fick det bli delphinium istället
sen fyllde jag på kylen med solrosbuketter med både nivå och rundbundna i olika pris.
 
 
 

 
 
stående sorgdekoration i blått och vitt:
 
och i onsdags började vi med härliga midsommarkransar:
 
det var roligt! det var väldigt petigt och man behövde ha tålamod, jag ville gärna göra mina kransar för breda!
här över var en barn krans!

min snygga modell fick ha min aningen alldeles för breda krans!
lite mer färgstark barnkrans
 
 
sen var den veckan slut för min del!
igår gjorde jag en gigantisk sorgdekoration och jag kan inte säga att jag var helt nöjd, jag vet inte men jag har svårt att få känsla för hur formen ska vara! hm..träna träna!
 
taskig bild dessutom men:
 
 
ja jag har gjort så mycket ni kan inte ana! beställningar på buketter, jag gjorde tex 3 buketter för 500 kr till ett företag som skulle ha dom till deras anställda som skulle gå i pension. jag har lärt mig hur jag tar beställning både bukett och begravning samt hur man förmedlar vidare över interfloras hemsida. det känns roligt att man kan det och även hur man pratar med kunden, kanske kommer med förslag, jag vet lite om vilka blommor som finns tillgängligt och om det inte finns, ge förslag på vad vi då kan erbjuda istället.förslag på texter osv..det känns verkligen nu att jag utveklas varje dag, och det är tack vare blomsterhörnan faktiskt jag får lära mig allt.
 
dessa lite större buketter gjorde jag 2 stycken för 350kr, jag har egentligen utgått ifrån den super häftiga aliummen,
10 minuter senare var första såld, då blir man lagom mallig:p
 
och så slutligen lite söta arrangemang i oasis! jag hittade dessa söta stövlar och nog för att jag ogillar brudslöja skarpt men med lite kvistros så måste jag säga att det blev väldigt sött

 
jag ska berätta mer om allt kul som händer i min vardag men jag tror det får räcka för idag!
 
ha det bra alla läsare!
 
//Amanda
 
 
 
 

samanfattning första veckan på blomsterhörnan

hej hej!
då har jag varit en vecka på blomsterhörnan i Mariestad. Det har varit väldigt roligt, denna veckan har varit lite speciell med tanke på att det var student i Mariestad. så i huvudsak har jag rensat rosor satt i cellofanpåsar  knutit band, det gör man en gång om året och då blir det heller inte speciellt tråkigt. men sen har jag fått stå i kassan hjälpt kunder, även svarat i tel och tagit beställningar gjort buketter till kylen. jag har verkligen fått ett stort förtroende redan ifrån början och det känns väldigt roligt, känns skönt att komma till en ny plats och man får chansen att visa att jag kan eller att jag vill lära mig och jag kommer lära mig om jag får chansen,
 
jag tror det är jätte viktigt att man får stöd ifrån början att man har några som tror på att hon kan faktisk eller hon kan lära sig istället för att man har inställningen, nej men hon är bara praktikant hon kommer inte klara av det här..
då får man en sån kick att nu tror dom på mig då ska jag bevisa att jag iaf ger 110%. sen gäller det att man verkligen ger gärnet varje dag själv.
 
jag har haft tur eftersom att både min förra praktikplats och denna har varit VÄLDIGT bra. nu är jag på blomsterhörnan ett tag sen har jag lite planer men det kommer förbli en hemlis tills jag vet mer säkert om jag kommer kunna genomföra det.;)
 
nästa inlägg kommer jag med lite bilder med!
 
god natt!